Somali Yetimhane ve Okul
Kurban Web Sayfası

YARDIM TALEBİ

Gerekli Evraklar

1- Yardım talebinde bulunacak kişiye ait olmak üzere, kişinin Beşir Derneği'nden hangi yardımı talep ettiğini, sosyal ve ekonomik durumunu anlatan bir mektup yazılması gerekmektedir. Bu mektup içerisinde yardım talebinde bulunan kişinin telefon ve adres bilgileri de mutlaka bulunmalıdır.
2- İkametgâh İlmühaberi (Muhtarlıktan alınabilir.)
3- Form-5 (Aile bildirim belgesi - Muhtarlıktan alınabilir.) veya Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden alınabilir.)
4- Fakirlik İlmühaberi (Muhtarlıktan alınabilir.)
5- Nüfus cüzdanı fotokopisi
6- Varsa özürlülük veya sağlık raporu fotokopisi

Yardım sürecinin başlaması için gerekli evrakların eksiksiz olarak düzenlenip Beşir Derneği Genel Merkezine kargo veya posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.

Gerekli evrakları, telefon ve adres bilgileri eksik olan kişilerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Gönderdiğiniz evraklarda eksiklik olup olmadığını kontrol etmek için Beşir Derneği Çağrı Merkezini, evraklarınızı gönderdikten 10 gün sonra arayabilirsiniz.

Gerekli evrakların Beşir Derneği'ne ulaşmasıyla birlikte, yardım talebinde bulunan kişinin adına sistemde dosya açılır. Beşir Derneği 'ne müracaat eden kişilerin verdiği bilgilerin doğruluğu, ihtiyaç durumunun belirlenmesi için Sosyal İnceleme Süreci başlar. Yardım talebinde bulunan kişinin beyan ettiği adrese en yakın olan temsilcimize bilgiler aktarılır.

Beşir Derneği temsilcisi yardım talep edenin bulunduğu çevreden bilgi toplar, alınan bilgiler doğrultusunda eve gider. Ev içerisinde aile fertlerini, evin durumunu, nelere ihtiyaç olduğunu tespit eder.

Bu ziyaret sırasında yardım talebinde bulunan kişilere yardımın yapılıp yapılmayacağı, yardım yapılacaksa yardımın içeriğiyle ilgili herhangi bir bilgi kesinlikle verilmez.

Yardım talep eden kişinin adresine yapılan ziyarette elde edilen bilgiler Sosyal İnceleme Formuna temsilci tarafından aktarılarak Beşir Derneği Genel Merkezine iletilir.

Temsilciden gelen Sosyal İnceleme Formu Beşir Derneği'nde Yardım Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilir.

Yapılan değerlendirme sonucunda başvuru sahibine yardım yapılıp yapılmayacağını, yapılacaksa miktarı, yardım şekli ve süresi belirlenir. Tespitlerin değerlendirilmesi kesinlikle objektif kıstaslar ışığında yapılır. Hangi bölgeden veya ırktan olduğu, hangi dine ve mezhebe mensup olduğu, hangi siyasi görüş ve düşüncede olduğu gibi hususlar, tespit ve değerlendirmede dikkate alınmaz.

Yardım Değerlendirme Komisyonu'nca yardım verilmesi uygun görülenlerin dosyaları Yönetim Kurulu'na sunulur. Yönetim Kurulu, Derneğin imkânlarını dikkate alarak yardım kararı alır.

: 0216 375 4042
Fax
: 0216 354 30 43
Fax
: besir@besirdernegi.org
: Yeni Mahalle Süreyyapaşa Cd. Sardunya Sk. No:24 Pendik - İSTANBUL
Kimlik Bilgileri
Tc Kimlik No :
Ad : *
Soyad : *
Anne Adı : *
Baba Adı : *
Doğum Tarihi : *
Doğum Yeri : *

Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl : *
Nüfusa Kayıtlı Olduğu İlçe :

İletişim Bilgileri
Maaşınız : TL *
Sosyal Güvence : *
Emekli misiniz ? : *
Kendinize Ait Aracınız Var mı? :
  Aracın Türü
Kendinize Ait Gayrimenkulünüz Var mı? :
  Gayrimenkul Türü
Kredi Borcunuz Var mı ? :
Kredi Borcu Türü : *
Kişisel Bilgiler
Anne Sağ mı ?
Baba Sağ mı ?
Okuyor musunuz ?
Diğer Gelirler (Tarla,Kira vb.) : TL *
Çalışmanıza Engel Bir Engeliniz Var mı? : *
Engel Bilgileri : *
Devletten Herhangi Bir Sebepten Maaş Alıyor musunuz? : *
Aldığınız Maaş Tutarı : TL *
Maaş Alma Sebebiniz : *
Diğer Bilgiler

Yardım Aldığınız Diğer Kuruluşlar
Varsa Referans :
Valilik veya kaymakamlıkdan aldığınız yardım.(Almıyorsanız Lütfen Boş Bırakın.)

Belediyeden aldığınız yardım (Almıyorsanız Lütfen Boş Bırakın.)
Diğer bir dernekten Aldığınız yardım (Almıyorsanız Lütfen Boş Bırakın.)
Kısaca Durumunuzdan Bahsedin
NOT : Girdiğiniz Bilgiler Sistemimiz Tarafından İletişim Amaçlı Alınmaktadır.Girdiğiniz Bilgiler 3.Şahıslarla Kesinlikle Paylaşılmayacaktır.